ADSL

اگر معیار اول شما برای انتخاب سرویس هزینه باشد می‌توان گفت یکی ازبهترین راهکارها در حال حاضر فناوری ADSL است . گروه بینتی در این مقاله شما را با این فناوری آشنا می کند.

ADSL چیست ؟

کلمه ADSL مخفف عبارت Asymmetric digital subscriber line و به معنای خط مشترک دیجیتال نامتقارن است. اگر بخواهیم کمی تخصصی تر صحبت کنیم، Digital Subscriber Line) DSL) كه می‌توان آن را خط اشتراک دیجیتال نامید، و هم اکنون دیگر روشی برای اتصال به اینترنت با سرعت متوسط و هزینه كمتر است.

سابقه adsl در ایران 

تقریا حدود سالهای 87   بود که سرویس  adsl پس از  چندین سال به ایران آمد   و جایگزین سرویس dial up شدی که  بر روی خط تلفن بود و سرعت آن محدود به 56Kbps بود  و   همه آن نسلیها با صدای جیق مودم آن مانوس هستند و شاید برای نسل جدیدیها غیر قابل باور باشد  . 
ورود سرویس adsl  جهشی بزرگ در آن زمان بود  چرا که علاوه بر ارایه سرویس با سرعت بسیار بالاتر ،   خط  تلفن را هم اشغال نمی کرد . ورود این تکنولوژی توسط شرکتهای خصوصی به بازار   بود  که ازموفق ترین آنها صبانت ، شاتل و پارس آنلاین و   .   را میشه نام برد اما بعد از گذشت یکی دو سال شرکت مخابرات ایرا ن نیز  پا به عرصه بازار گذشت وسرویس خود معروف به 2020  را ارایه کرد  و با توجه به محدودیت شرکتهای خصوصی در تامین پرت و فضا در مراکز مخابراتی و بالاخص مراکز dlc ( خطوط فیبر نوری ) سهم عمده ای از بازار را گرفت . 
این تکنولوژی با توجه به عمر آن در جهان و ایران و با توجه به  ورود تکنولوژیهای جدید تر    در حال حاضر معمولی ترین سرویس   اینترنت به حساب می آید که البته با توجه به فراگیر شدن آن در دهه قبل  تغییر و مهاجرت مشترکین سرویس adsl  به تکنولوژیهای جدیدتر شاید کمی زمان بر تر  باشد   چرا که هزینه این سرویس کماکان از سرویسهای جدید تر حداقل برای مشترکین معمولی و کم مصرف ارزان تر است  اما از سوی دیگر در سالهای اخیر با توجه به تغییر نوع مصارف و ورود شبکه های اجتماعی  و تکنولوژی های جدید  همچون بازیهای انلاین و ….که نیاز به سرعت بالاتری دارند این دسته مشترکین  کم کم به تکنولوژیهای جدید  همچون lte و td-lte روی آوردند .   سرویس vdsl نیز که از خانواده این سرویس می باشد هنوز  در ایران با توجه به محدودیتهای مخابراتی و نیاز این سرویس به خط تلفن  همچون adsl  روند کم سرعتی را طی می کند .

مزیت های ADSL

– در هنگام ثبت اینترنت ADSL می توان سرعت مورد نظر را انتخاب نمود.

– هزینه کمتر نسبت به تکنولوژی های دیگر

– عدم اشغالی  خط تلفن و  هزینه قبض تلفن در قیاس با تکنولوژیهای قبل یعنی dial up

معایب سرویس ADSL

-سرعت پایین تر نسبت به دیگر تکنولوژی های جدید همچون lte ، Td-lte و ftth , vdsl

-عدم امکان جابجایی

-احتمال قطعی یا خرابی تلفن  و پرت  مرکز

-سرعت متغیر با افت و خیز با توجه به تعداد کاربران شبکه

وابسته به پرتهای  شرکت سرویس دهنده در مرکز مخابراتی

زمان رانژه  

عدم امکان ارایه بر روی تمامی خطوط  ( خطوط dlc  و pcm امکان ارائه  سرویس adsl را ندارند )

مشخصات فنی

در سرویس adsl در واقع از پهنای باند  اضافه خطوط مسی تلفن که تا مرکز مخابراتی کشیده شده  اند استفاده می شود و  شرکت سرویس دهنده با نصب تجهیزات  مربوطه  در مرکز مخابراتی منطقه شما  تعدادی  پرت در اختیار مشترکین  آن مرکز می گذاردو   به اصلاح   می گویند خط باید رانژه بشود .  فلذا با توجه به محدودیت های پرت و فضا در مراکز مخابراتی بالاخص در سالهای اوایل این تکنولوژی ارایه سرویس بسیار محدود بود و اکثرمردم مجبور بودند برای دریافت این سرویس در نوبتهای گاها حتی چند ماهه برای آزاد شدن یک پرت در مرکز باشند . موردی که دیگر هم اکنون  با ان مواجه نخواهید شد و اکثر شرکتها پرتهایشان خالی است .  در ضمن خطوط pcm  و یا dlc ( معروف به فیبر نوری ) اولی  به دلیل استفاده مخابرات از پهنای باند سیم   و دومی به دلیل عدم امکان تخصیص فضا به شرکتها ی خصوصی امکان دریافت این سرویس رانداشتند  و به جز مراکز محدودی تنها خود مخابرات  ارایه سرویس بر روی خطوط dlc را انجام می دهد  و  همین امر با توجه به عدم رقابت  و محدود بودن ظرفیت مخابرات هم برای این دسته از مشترکین مشکلات عدیده ای از جمله همان انتظار برای پرت خالی و سرعت کم را دربرد اشت . 
 

رانژه چیست ؟

ISP در هر منطقه مخابراتی، دستگاه‎هایی به نام (DSL Access Multiplexer (DSLAM نصب می‎کند. هنگامی که شما درخواست اینترنت ADSL می‎دهید، خط شما نیاز به رانژه شدن دارد. رانژه شدن خط به معنی آن است که خط شما از سوئیچ مخابرات جدا شده و به DSLAM متصل شود. با این همه برای اینکه خط شما همچنان امکان شماره‎گیری نیز داشته باشد، DSLAM دارای Splitter ای می‎باشد که خروجی این Splitter، مجددا به سوئیچ مخابرات متصل میشود تا شما هم‎زمان بتوانید Voice و Data را بر روی خط تلفن خود داشته باشید. 

انواع مودم ADSL

انواع مودم ADSL به صورت دو نوع مودم با سيم  (معروف به معمولی  یا کمبو combo ) و مودم بی سيم  ( معروف به wifi  وای فای  یا وایر لس ) در بازار و تحت برندهای متنوعی موجود هستند که از شناخته شده ترین آنها در بازار ایران TP-LINK و Dlink   را می توان نام برد که خود آنها مدلهای گوناگون با تعداد پرتهای مختلفی دارند .

 

تفاوت مودم های ADSL 

مودم‌ های ADSL معمولی يا همان مودم Combo ADSL،  که اولین مودمهای این سرویس بودند عموما دارای يک پورت USB و يک پورت LAN هستند و امروزه کمتر کابرد دارند .

مودم‌های وايرلس دارای تعداد پرتهای LAN  مختلف بسته به مدل بوده و پـورت USB ندارند و همچنين قابليت ارتباط به صورت بی‌سيم را دارند که براي استفاده لپ تاپ و تلفن همراه مناسب می‌باشند.

همچنين مزيت عمده مودم‌های ADSL وايرلس نسبت به نوع معمول آن در اين است که تعداد بيشتری از کاربران به صورت همزمان امکان اتصال به اينترنت از طريق اين مودم‌ها را خواهند داشت.

پورت‌های يک مودم ADSL

انواع پورت‌های يک مودم ADSL عبارتند از:

– درگاه خط تلفن ثابت RJ-11 که تمامی مودم‌ها مجهز به اين پورت می‌باشند و با استفاده از سوکت RJ-11 قابليت اتصال به خط تلفن ثابت را دارا می‌باشند.

– پورت شبکه RJ-45 که تمامی مودم‌های ADSL دارای حداقل يک پورت شبکه هستند و از طريق اين پورت، اتصال مودم به يک دستگاه مصرف کننده اينترنت مانند پی سی، سرور، تجهيزات صنعتی، تجهيزات هوشمند سازی، پرينترهای تحت شبکه و ساير تجهيزات و يا يک سوئيچ برای به اشتراک گذاری اينترنت ميان چندين مصرف کننده امکانپذير مي‌شود.

و بطور کلی اين دستگاه‌ها با تعداد پرتهای گوناگونی عرضه می شوند که متداول ترین آنها مودمهای 4 پرت هست . 

ADSL در بینتی

از آنجایی که اپراتورهای ارایه دهنده این سرویس اکثرا سرویسهای خود را به صورت استانی و نمایندگان آنها در آن استانها به فروش می رسانند بینتی در فاز نخست  تنها  مودمهای مربوط به این سرویس را در اختیار شما قرار می دهد و امید واریم در آینده ای نزدیک بتوانیم سرویسهای شرکتهای ارائه کننده این خدمت را نیز در اختیار شما قرار بدهیم  .  البته سعی می کنیم که اخبار  و جشنواره های مرتبط و   مربوط به بهترین و معروفترین سرویس دهندگان این زمینه را جهت رفاه و اطلاع شما  در قالب خبرها   به شما   اطلاع بدهیم و رسالت خود را برای مشاوره  درست  انجام دهیم .  
البته تکنولوژی و سرویس  adsl  در سالهای اخیر کم کم با ورود  تکنولوژیها و سرویس های پرسرعت  تر  و نیز تغییر نوع مصارف  از جمله نیاز به سرعت بیشتر جهت آموزش آنلاین و بازی و شبکه های اجتماعی و ….  جایگاه خود را کم کم از دست داده است و برای مشترکین جدید ی که تازه به تمایل خرید سرویس و مودم را دارند خیلی پیشنهاد نمی شود  .
 در واقع  تکنولوژی و سرویس   adsl   بیشتر مناسب افرادی است که  نیاز به سرعت بالا ندارند و مشترک کم مصرف هستند مانند دستگاههای کارتخوان و  ….. و یا افرادی که از قبل  مودم این سرویس را داشته و تمایل به هزینه برای مودمهای تکنولوژی های جدیدتر ندارند و یا سرویس دارند و مودم آنها دچار مشکل شده است . 
 جهت اطلاع از لیست شرکتهای سرویس دهنده  می توانید به سایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مراجعه کنید .  مجوز این شرکتها قبلا به عنوان pap بود اما با توجه به تغییر مجوزها در ایران  در حال حاضر شرکتهای fcp  و servco ها در واقع این سرویس را  ارایه می کنند اما معروفترین شرکتهای ارایه کننده سرویس adsl ، شرکتهایی هستند که از ابتدا تحت عنوان pap  فعالیت داشتند  ولذا پیشنهاد بینتی نیز انتخاب سرویس از این سرویس دهندگان است  از جمله  نداگستر صبا ( صبا نت ) – شاتل –  مخابرات ایران 2020 –  های وب – آسیاتک – پارس آنلاین – پیشگامان و ….. 
خرید adsl
خرید adsl